29
Jan
2019
In: Business, Cloud, Digitale werkplek

Mensen die in een digitale omgeving werken, zijn niet alleen productiever, maar ook meer gemotiveerd. Ze zijn eerder tevreden over hun werk en voelen zich beter op hun gemak. Dit blijkt uit een een groot onderzoek van de Hewlett Packard Enterprise Aruba, waaraan 7.000 werknemers deelnamen uit 15 landen. Score Utica heeft al jarenlang een partnerschap met Hewlett Packard Enterprise en weet hoe die digitale werkplek optimaal ingericht kan worden om de productiviteit te verhogen.

Uit het onderzoek van Hewlett Packard Enterprise blijkt dat medewerkers met een volledig digitale werkplek, de zogenoemde Digital Revolutionaries, bijna 70 procent productiever zijn dan medewerkers met een traditionele werkplek.

Vrijheid en flexibiliteit

Een digitale werkplek zorgt dat medewerkers hun werkplek een stuk flexibeler kunnen inrichten, zodat hij beter aansluit bij hun voorkeuren en behoeften. Een standaard werkplek waaraan iedere medewerker zich moet aanpassen, is ook niet meer van deze tijd. Bovendien gaat dat ten koste van de productiviteit.

Zelf je digitale werkplek inrichten geeft een gevoel van vrijheid. Dat vinden wij ook bij Score Utica. Een digitale werkplek zorgt dat medewerkers elkaar een stuk sneller vinden, waardoor ze beter en efficiënter samenwerken. Zo blijkt uit het onderzoek dat Digital Revolutionaries 55 procent beter samenwerken. Als medewerker hoeft u niet meer op een vaste plek te zitten als je gevonden wilt worden. U kunt gemakkelijk thuis of in de trein in contact blijven met uw collega’s.

Grotere tevredenheid

Naast een hogere productiviteit zorgt een digitale werkplek ook voor grotere tevredenheid. Zo blijkt uit het onderzoek dat meer dan de helft van de Digital Revolutionaires zich meer tevreden voelt over zijn werk. Medewerkers ervaren de vrijheid om een werkplek volledig naar hun eigen wensen te instellen, waardoor ze meer beleving en kleur toevoegen aan de werkplek. Die vrijheid is erg belangrijk en wordt in de toekomst alleen maar belangrijker.

Benieuwd naar de mogelijkheden over de voordelen van een migratie naar de Cloud voor u bedrijf? Klik hier voor meer informatie

 

Comments are closed.